Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 04:54 - Батакът Държавна Сигурност
Автор: vgmarinov Категория: Политика   
Прочетен: 5289 Коментари: 26 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Въпреки че Държавна Сигурност извиква образа на изящна машина за терор, и претендира за морално изящество, излиза наяве, че вътрешно е страдала от липса на финансова отчетност.  Ръководителите на ДС може да са били специалисти по чупене на кости, но финансовите въпроси явно са били над главите им. 

Въпреки че, официално аз нямам досие, създадено от ДС, очевидци твърдят, че такова има, и е с  дебелина над 15 см.  По-интересно, в него има 5-6 рапорта от доносници, че са ми давали пари.  Тъй-като аз тези обвързващи „дарения” не съм ги получил, те трябва да са отишли в джобовете на доносниците.  Един от тях дори се изхитря да подаде „сигнал” че съм получавал пари даже и от ЦРУ.  Такива пари аз също не съм получавал и то не поради липса на опити. 

Защо хора, на които е дадена такава огромна власт над тяхните съграждани, са принудени да прибягват към парични злоупотреби, може да се обясни с това, че човешката алчност не знае граници.  От друга страна,  участие в една морално корумпирана дейност, т.е. да употребяваш долнопробни средства за да крепиш една Банда на нейната позиция на експлоататор на народа, може би неминуемо води до падение и в други области, в този случай финанси. 

Няма съмнение че, Великият Държавник е бил убеден, че съхраняването на „властта на народа” изисква приличната сума пари, която явно е отивала за това.  От прозорците на неговите луксозни резиденции, известни излишни допълнителни разходи, за сметка на поробеното население разбира се, трябва да са изглеждали напълно приемливи.  Съветските надзиратели пък, трябва или да са били пияни, когато тези злоупотреби се промъкват в работната практика на ДС, или сами да са участвали в тях.   
 




Гласувай:
17



1. eien - Въобще не вярвам, че са имали стремежи към домогване за някакви стотинки
04.08.2010 06:25
Такива ще да са били хонорарите за доносниците.
цитирай
2. yuliya2006 - ПОЗДРАВИ ЗА ПОСТИНГА! С ОБИЧ ...
04.08.2010 07:23
ПОЗДРАВИ ЗА ПОСТИНГА!

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
3. boristodorov56 - За червените гестаповци и комунистически гаулайтери не е имало невъзможни неща.
04.08.2010 07:48

Това се осигурява с кинти - много кинти, което ние сме заработвали.

Безотчетността им гарантирала всепозволеността на претореанската гвардия.
цитирай
4. valsodar - Няма ли начин да се види в досието, ...
04.08.2010 09:31
Няма ли начин да се види в досието, как аджеба става тоя номер с даването на парите от ЦРУ - чувам, че имали доста за раздаване, а и не били много придирчиви? :)))
цитирай
5. анонимен - Господине, та тизи хора крадяха и от ...
04.08.2010 11:35
Господине,та тизи хора крадяха и от нас обикновенните и от тях самите ! Как мислите ,че се постига това ,на което сме свидетели !
цитирай
6. miaa - Чудя се, как доносниците на 6-то ...
04.08.2010 12:53
Чудя се, как доносниците на 6-то управление на ДСпреди години за заспивали спокойно при положение, че са писали доноси за близки, роднини, приятели , "прекършвали са съдби"и са получавали за това огромни хонорари. На скоро по Интернет прочетох списъците на хора, които са работили навремето към 6 упр. на ДС.
Не мога да го проумея.
цитирай
7. анонимен - до филмираните нафталини
04.08.2010 15:55
ей нещастник, защо не излезеш от този филм в който си се вкарал. все някой ви е виновен за жалкият животец, който водите. вече сме 2010г а тоа още ми говори за ДС. ти сам си си виновен за жалкият и мизерен животец, който очевидно водиш. смешник. аре такива антиквари като теб и подобни да излязат от филма. 20 години все едно и също - ДС, генералите, БКП, уркото, дроба, марсианците и незнам си още кой. това, че сте едни мързели, които са свикнали да чакат на готово, а сега когато се иска частна инициатива, на която вие не сте способни, си е изцяло ваш проблем. аре чиба.
цитирай
8. анонимен - 666
04.08.2010 16:28
По една случаиност имах в моя род началник на 6-ти отдел /дядката почина преди 10на години/ , доста ми е разказвал за някогашното ДС.Било си е държава в държавата като сегашните данс , гдбоп и подобни абвиетури.По неговите думи 6-то тогава е работело изцяло за личните интереси на тъпите комунисти.Преследвали , арестували , биели и убивали хора само защото пречели на някого си и са били неудобни.Тоест имали са същите функции като сегашните мутри само че облечени в униформи и защитени от закона.Били са държава в държавата.Сега не е 6-ти а данс и гдбоп но функциите са същите - силов държавен апарат запреследване , смазване и унищожаване на обикновенни инакомислещи хора.Ще изпреваря въпросите на някой и ще им кажа че не съм комунист а точно обратното.Докато има такива кадри и абвиетури в управлението - всичко ще си продължава по - старому.
цитирай
9. анонимен - ДА НЕ БИ
04.08.2010 17:05
Всички лаете сега а каде сте били навремето а?Тоя козел от снимката какво се прави на герой?ЦРУ и ФБР да не би да са по стока а ? Че те не са си променили начина на работа и сега. А който му е бил нацапан задника навремето още му мериши...
цитирай
10. karambol5 - Няма ли начин да се види в досието, ...
04.08.2010 18:54
valsodar написа:
Няма ли начин да се види в досието, как аджеба става тоя номер с даването на парите от ЦРУ - чувам, че имали доста за раздаване, а и не били много придирчиви? :)))

И аз това щях да попитам.
Някой да знае отговора ?
цитирай
11. reala - Поздравления
04.08.2010 19:13
за постинга!
цитирай
12. анонимен - Всички в тези системи (ДС, НСБОП и ебем ли им майката какви още абревиатури)
04.08.2010 19:54
са жалки мижитурки!
цитирай
13. анонимен - Точно така ,666...
04.08.2010 20:08
В ТЕЗИ СТРУКТУРИ СА ВЛИЗАЛИ ХОРА, НЕСПОСОБНИ ЗА НОРМАЛНА ТРУДОВА ДЕЙНОСТ И СА СЛУЖИЛИ ЗА "БОЕН ЮМРУК НА ПАРТИЯТА"!
цитирай
14. анонимен - тайните офиси на ЦРУ в София днес
04.08.2010 20:19
Някой да направи постинг и даде повече информация за Офисите на ЦРУ които Бойко Борисов отвори в София и в др. големи бълг. градове?
Хайде журналистите защо не изследвате това тайнствено явление!
цитирай
15. анонимен - АМИ ТАЙНИТЕ ОФИСИ НА РУСКОТО "ГРУ" ????
04.08.2010 21:00
КОЙ ЩЕ ПРЕБРОИ ,ТАЙНИТЕ ОФИСИ НА РУСКАТА РАЗВЕДКА И ЩЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ, НА ОБЩОИЗВЕСТНАТА "ПЕТА КОЛОНА "НА РУСИЯ,В БЪЛГАРИЯ-БКП/БСП И ДПС/ДС?????
КОЛКО СА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА РУСКАТА ШПИОНСКА ШКОЛА В РЕДИЦИТЕ НА ПАРТИЯТА И СРЕД ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ?

ТОВА СА ПРЕДАТЕЛИТЕ И РАЗРУШИТЕЛИТЕ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
ТОВА СА ЧЕРВЕНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН, ОБСЕБИЛА БОГАТСТВАТА НА
СТРАНАТА И НАРОДА!

АКО НЕ ВЯРВАТЕ,....ПОГЛЕДНЕТЕ ИМ ПАЛАТИТЕ ПО ВИТОША, БОЯНА И ДРАГАЛЕВЦИ!
ТОВА СА ,ЧЕРВЕНИТЕ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
16. анонимен - 15
04.08.2010 22:50
Сега България е с НАТО а не с руското ГРУ.
Искаме актуална информация.
А не скелети от античността! :)))))))))
цитирай
17. анонимен - НЯМА СКЕЛЕТИ,МОМЧЕ.....
04.08.2010 23:26
ИМА РЕАЛЕН ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИ МОДЕЛ ,КАКТО В ПОЛИТИКАТА ,ТАКА И В
ИКОНОМИКАТА!
ПОГЛЕДНИ ,КОИ СА НА ВЛАСТ И УПРАВЛЯВАТ ХОЛДИНГИТЕ С НЕОПРЕДЕЛЕНА СОБСТВЕНОСТ ....И ВЕДНАГА ЩЕ ТИ СТАНЕ ЯСНО!
ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ ЛИ ,НА КОГО СЕ ДАВАТ "ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ"...... И КОИ СА ФИРМИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИ С ТЯХ???!

НАТО Е ПИНИЗ ,ЗА НАИВНИЦИ И ЗАБЛУДА НА "ЗАПАДА"!
....ЛОШОТО Е ....ЧЕ ОНИЯ,/НА ЗАПАД/ НЕ СЕ ВРЪЗВАТ НА ТИЯ ПРИКАЗКИ ОТ СЕЛСКИ,ПАРТИЙНИ ВЕЧЕРИНКИ!!!
цитирай
18. анонимен - Няма ли начин да се види в досието, ...
04.08.2010 23:44
Няма начин! То официално не съществува. Имам официално писмо от Комисията по дисиетата за това, че няма за мен "разработки" от ДС, военни и т.н. Информацията за "даренията" имам от очевидци на досието.

Независимо от "сигналите" за получаване на пари за мен от ДС и ЦРУ, които са в отношение 6:1 в полза на ДС, моето впечатление е, че последната е била много по надежден източник на пари от ЦРУ. Единственото плащане, което може да е свързано с мен, е когато в началото на 1990 г., агентът на ДС, Никола Николчев, от Плезънт Хил, Калифорния, плати билетът на един от бившите нелегални активисти от Независимото Дружество за правата на човека, да докладва по преговорите на Кръглата Маса. Аз уредих неговото пътуване, но билетът беше платен в България.

Като се има предвид, че в края на краищата, и ДС и ЦРУ са наследници на същата организация, създадена през 1913 година по време на срещата на острова Джекил, няма принципно значение кой точно дава парите. Това обаче звучи фантастично, и тук не може подробно да се обясни.
цитирай
19. анонимен - Любопитно
12.08.2010 11:25
Каква е тази среща на о-в Джекил? Дайте, ако обичате, малко подробности или връзка / адрес за информация.
цитирай
20. анонимен - Хиени
12.08.2010 12:38
Тъй като ДС е давала почти неограничена власт над гражданите (примамлива цел) и едновременно е била организация за обслужване или, ако предпочитате, слугинстване на висшата номенклатура на един престъпен тоталитарен режим (цената, която се плаща за постигане на целта), то неизбежно е "сред стегнатите ѝ редици" да преобладават посредствени личности с доминиращи хиено-чакалски наклонности.
цитирай
21. vgmarinov - Срещата на о-в Джекил
16.08.2010 23:24
Съдбоносната роля, която срещата на о-в Джекил изиграва в нашия живот не е известна на повечето хора. Това е тайна среща на най-богатите хора в света; някои са били представени от пълномощници, като например Ротшилдите. Срещата е държана в пълна тайна; чак десет години след нея, под формата на спомени на участници, излизат някои подробности относно нейната организация и предмети на дискусия.

Главното решение на тази среща е било основаване на Федералния Резерв. Измамата при представяне на Федералния Резерв, е подобна тази при представяне на комунизма; и двете са представени за обратното на това което в същност представляват. Федералният Резерв нито е Федерален, защото е частна компания, която никога не е била проверявана от американското правителство; нито е Резерв, тъй-като работи на приципа Фракционално Банкерство, т.е. за $10 които пуска в обръщение държи само $1 в резерв. На нас в България ни е известна до болка измамата пък на комунизма. Той се представяше за „система”, която спасява работниците от експлоатация, а в същност ги експлоатираше до степен на поробване.

Друго решение от срещата на о-в Джекил, в края на краищата силно съдбоносно за България, е било решениео да се свали власта на Романови в Русия, и същевременно да се екпериментира с общество под пълен контрол. С тази задача, главно е натоварен Paul Warburg, един от седемте основни участници в срещата на о-в Джекил, който също е бил замесен в пробутването на Федералния Резерв . Неговият брат, Max Warburg, който пък живее в Германия, е бил началник на Генералния Щаб там, поне за част от войната.

Не знам подходящи референции на български, но на английски последно време излязоха The Creature from Jekyll Island: A Second Look at the Federal Reserve by G. Edward Griffin за Федералния Резерв и Illuminati: The Cult that Hijacked the World by Henry Makow, дискутираща и установяването на комунизма. На български бих препоръчал 'Срещу течението' от Григор Симов.
цитирай
22. boristodorov56 - Мурафетите и системата е била съветска
18.08.2010 07:08
Парите са особен дразнител - по-скоро единствен стимул и недеждна мотивация за кучешка вярност.
Еднакво за щатния и нещатен състав на ДС.
Нищо ново - днешните тайни служби много малко се различават по личен състав, мотивация и абсолютната си безконтролност от комунистическите главорези.
Неразкритите показни убийства са осъществени от именно от тях, защото те могат да бъдат само ескадрони на смъртта и нищо друго освен еничари на днешните плутократи и клептократи.
цитирай
23. анонимен - Допълнение
18.08.2010 13:18
Кратко допълнение към мнението ми под n° 20, вкл. началото на несъстояла се дискусия със един г-н под статия във в-к Капитал:
Тъй като ДС е давала почти неограничена власт над гражданите* (примамлива цел) и едновременно е била организация за обслужване или, ако предпочитате, слугинстване на висшата номенклатура* на един престъпен тоталитарен режим** (цената, която се плаща за постигане на целта), то е неизбежно "сред стегнатите редици на железния юмрук на партията" да преобладават посредствени от морална гледна точка личности с доминиращи хиено-чакалски наклонности.

*Виж архивите на ДС;
**Виж декларация на Европейския парламент.

Драги "boby1945", под "стегнати редици" имам предвид офицерите от ДС. Темата за сътрудниците ми се струва различна. Мисля, че всеки би се съгласил, че една голяма част от сътрудниците са жертви. Жертви на офицерите. Очевидно е кои имат интерес да насочват прожекторите върху жертвите и да останат, както са свикнали, на сянка. Под дебелата сянка на медиите, бих казал. Да отбележа, че в-к Капитал е едно щастливо изключение.
Темата за офицерите, обаче, е много по-интересна от тази за сътрудниците. Доколкото става дума за ДС, разбира се.
Извън това, още по-интересна е темата за трансформацията на номенклатурата на БКП в (отново) господстваща класа. И резултатите за България от 20 годишната деятелност на червения елит. Но, това е друга история и за друго място.
А да обсъждаме колко е бил качествен "материала" от страна на доносниците си е направо насочване на разговора в "3-та глуха", да ме прощаваш за израза. За офицерския "материал" писах по-горе. Предполагам, че си съгласен с определенито за преобладаващи "посредствени от морална гледна точка личности с доминиращи хиено-чакалски наклонности"?
цитирай
24. vgmarinov - Офицери и Доносници
01.09.2010 08:55
Съгласен съм с (23. анонимен), че темата за офицерите от ДС е по-интересна от тази за доносниците. Това обаче не значи, че темата за доносниците не е интересна. Особено интересен за мен е въпроса какъв процент от населението на България за били доносници (или жертви защото им е липсвала смелост да откажат).

Изследвания в други източно-европейски страни показват, че броят на доносниците е бил около 10% от цялото население. Това е бил процент напълно достатъчен да се угнетява цялото население. Обаче данните за България сочат че процентът за България е бил доста по-голям, може би двоен, ако не неколкократен.

Какво значи това? Значи ли, че българите се продават по-ефтино? На офицерите (от ДС) и на техните доносници се дават облаги за сметка на останалото население. Иначе няма да си вършат работата. Това явно прави невъзможно цялото население да се състои от доносници. Кой ще работи, за да създава тези допълнителни облаги?

В една типична комунистическа диктатура, собствениците на обществото се смятат да са около 3% от населението. Тук под "собственици на обществото" имам предвид номенклатура или "отговорни другари". Не знам какъв е броят на офицерите от ДС, но да предположим, че са 2% от населението. Заедно с доносниците това прави общо 15% от населението. Останалото население, 85%, създава благата за трите щастливи процента. На двата процента се хвърлят мръвки от масата, а за десетте остават трохи. Останалите 85% са "трудещи се", "освободени от гнета на капитализма".

Въпросът тук е, в България въпросните 10%, били ли са 20%, или повече? Чувал съм също, че сред българите живеещи на Запад, и посещаващи редовно България, близо 90% са били "обърнати".

Отговорите на тези въпроси ще се получат само когато тези ценни досиета на ДС наистина се разсекретят. Трябва непрекъснато да се подчертава пред Европейската Общност, че Бандата в България мами, че е разсекретила досиетата.






цитирай
25. анонимен - do 24
28.09.2010 15:36
Естествено, темата за доносниците е интересна. Особено от социологична гл. точка, защото засяга огромен контингент от хора. С уточнението от 23. отговорих на тезата, че тъй като за доносници/сътрудници са избирани сред най-качествените, то тези, които са ги избирали (офицерите) са били още по-качествени. Звучи логично, но само на пръв поглед. Това е идеята, към която хората от ДС се опитват да насочават форумите на тази тема. С други думи, да, служили са на престъпен режим, но не са имали избор и дори са горди, че са били избрани, защото това им се струва достатъчно доказателство, че са по-умни, по-приспособими, по и по... Но, какво друго им остава на стари години, освен да "избиват" комплекси.
А за българите, живеещи в чужбина и емигрирали преди падането на режима, може да се предположи, че съотношението агенти/неагенти е било още по-неблагоприятно, отколкото в самата България.
За досиетата - пълното им разкриване би било много полезен акт, особено за новите поколения, за бъдещето, с други думи.
цитирай
26. vgmarinov - До анонимния нещастник
29.04.2013 05:30
анонимен написа:
ей нещастник, защо не излезеш от този филм в който си се вкарал. все някой ви е виновен за жалкият животец, който водите. вече сме 2010г а тоа още ми говори за ДС. ти сам си си виновен за жалкият и мизерен животец, който очевидно водиш. смешник. аре такива антиквари като теб и подобни да излязат от филма. 20 години все едно и също - ДС, генералите, БКП, уркото, дроба, марсианците и незнам си още кой. това, че сте едни мързели, които са свикнали да чакат на готово, а сега когато се иска частна инициатива, на която вие не сте способни, си е изцяло ваш проблем. аре чиба.


Нещастник ли? Я се погледни сам! Тази власт със кръв я взимахте, а така я дадохте - за нищо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vgmarinov
Категория: Политика
Прочетен: 17884
Постинги: 3
Коментари: 28
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930